Van egy
hasznos tipped?

Foghiány? Fogbeültetés!

Azt gondolod, a foghiány csupán esztétikai probléma? Tévedsz! Az üres hely felé bedőlnek a fogak, sorvadni kezd az íny, további fogromlást okozva. A fogbeültetés szerencsére segíthet ezen.

Keret Foghiány? Fogbeültetés!

Fogaink a legkülönfélébb okok miatt kihullhatnak, illetve bizonyos esetekben a fogorvos húzza ki a megromlott, fájó, menthetetlen fogakat. Ez eddig rendben is van, de az így keletkezett foghiányok esztétikailag nem valami megnyerőek, továbbá számos további baj forrásai lehet idővel. Épp ezért, a foghiányt minél előbb pótolni kell.

A fogpótlás történhet koronával és híddal, de aki ugyanúgy szeretné használni fogait, mint régen, annak inkább a fogbeültetés javasolt. Ez költségesebb megoldás ugyan, viszont a páciens úgy fogja magát érezni, mintha visszakapta volna saját fogát, fogait. A fogbeültetés során egy implantátumot helyeznek az állkapocscsontba, és ehhez csavarozzák hozzá tulajdonképpen a műfoggyökeret. Az eredmény tartós és erős: bátran rághat vele a páciens keményebb dolgokat.

A fogbeültetés további előnye, hogy a fogápolás ugyanúgy történik, mint saját fogak esetében, azaz fogmosással, így a természetes érzés minden vonatkozásában megmarad.

Weboldal címe: www.fogak.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI FOGÁSZAT, FOGORVOS TIPPEK

Digitális röntgen a fogászatban

Digitális röntgen a fogászatban

A röntgennel mélyrehatóan és pontosan megállapítható a fogak állapota, így a beavatkozást csak ott szükséges elvégezni, ahol valóban szükség van rá. Lássuk, hogy is működik a modern, digitális fogászati CT , illetve röntgen!

Mondjon búcsút a csípőfájdalomnak!

Mondjon búcsút a csípőfájdalomnak!

A térdfájdalom mellett gyakori a csípőfájdalom időskori megjelenése is. Ez tünete lehet a csípőízület kopásának, sérülésének vagy combfejelhalásnak, mely esetén csípőprotézis beültetése szükséges.

Algákkal teljes az élet

Algákkal teljes az élet

Az emberek ősidők óta fogyasztanak algákat a betegségek megelőzésének és a hatékony egészségmegőrzés céljából. A 2000-es években a természetgyógyászat újra felfedezte, és alga kapszula formába sűrítette az ősi tudást.

Az ízületek védelmében

Az ízületek védelmében

Világszerte rengeteg ember életét keseríti meg az ízületi porckopás, pedig némi odafigyeléssel enyhíthetők lennének a mozgáskorlátozottsághoz vezető artrózis tünetei.

Lúgosítsak, ne lúgosítsak?

Lúgosítsak, ne lúgosítsak?

Az első reakcióm a lúgosításra egy „ráérek arra még” legyintés volt. Mert bizony talpán legyen az ember, aki erre a kérdésre határozott igennel, vagy nemmel tud válaszolni! A döntésben az interneten elburjánzó tartalmak sem segítenek. Az egyik azt mondja: „Egyénenként változhat a sav-bázis egyensúly”; mire a másik: „Ha elegendő savanyú káposztát eszel, a lúgosítás többé neked sem okozhat problémát!”