Van egy
hasznos tipped?

Fehér fogak olcsón, matricával

Jó ideje tervezem már, hogy rendbe hozatom a fogaim, de nem igazán szeretem a rendelőket, és az ottani kezelésre nem is igazán lenne pénzem. Így került képbe az olcsóbb, otthoni fogfehérítés.

Keret Fehér fogak olcsón, matricával

Néhány éve Németországban jártam cserediákként, az ottani lakótársam fehérítette a fogait otthon. Kicsit furcsa volt, előtte nem láttam még ilyet, viszont elég hatásosnak tűnt. A fogaim akkor sem voltak már hófehérek, de sárgák sem. Nem éreztem szükségét, hogy kipróbáljam, és kicsit tartottam is attól, hogy nem tesz jót a fogaknak.

Azóta elkezdtem rendszeresen kávézni, és sajnos a dohányzásra is rászoktam. Meg is látszik a fogaim színén. Hónapokon keresztül fontolgattam, hogy elmegyek egy lézeres fehérítésre. El is kezdtem rá gyűjteni, de mindig közbe jött valami váratlan kiadás, és igazság szerint nem szívesen ültem volna be a fogorvosi székbe sem. Nyár végén aztán megelégeltem a dolgot, és hirtelen felindulásból rendeltem egy otthon használható fogfehérítő készletet kevesebb mint 10000 forintért.

Hogyan működik?

A csomagban egy kéthetes kezelésre elég matrica volt. A felhelyezést már láttam korábban, elsőre megcsinálni azért mégsem volt annyira egyszerű. A harmadik napon aztán már gond nélkül ment. De visszatérve az első napra. Este, munka után tettem fel a matricát, alulra és felülre is. Bíztam benne, hogy amint leveszem, már azonnal látni fogom a változást. Na, ez nem így volt, de végül mégsem kellett csalódnom.

Napi fél órán át kellett fennhagyni a matricákat, én általában esténként ragasztottam fel. Az első hét után már egyértelmű volt a változás, ekkor kezdtem el bizakodni. Mire letelt a második hét is, látványosan fehérebbek lettek a fogaim. A fogaim nem lettek érzékenyek a hidegre vagy a melegre, és szerencsére az ínyemet sem irritálta a fehérítő.

Körülbelül két hónapja fejeztem be a kezelést, és a hatás azóta is tart. Visszavettem a kávéból, és ritkábban is gyújtok rá, hogy még tovább tartson, de várhatóan 8-10 hónapig megmarad a fehérség.

Weboldal címe: www.otthonifogfeherites.hu/

SZÓLJ HOZZÁ EHHEZ A TIPPHEZ!

TOVÁBBI FOGÁSZAT, FOGORVOS TIPPEK

Digitális röntgen a fogászatban

Digitális röntgen a fogászatban

A röntgennel mélyrehatóan és pontosan megállapítható a fogak állapota, így a beavatkozást csak ott szükséges elvégezni, ahol valóban szükség van rá. Lássuk, hogy is működik a modern, digitális fogászati CT , illetve röntgen!

Mondjon búcsút a csípőfájdalomnak!

Mondjon búcsút a csípőfájdalomnak!

A térdfájdalom mellett gyakori a csípőfájdalom időskori megjelenése is. Ez tünete lehet a csípőízület kopásának, sérülésének vagy combfejelhalásnak, mely esetén csípőprotézis beültetése szükséges.

Algákkal teljes az élet

Algákkal teljes az élet

Az emberek ősidők óta fogyasztanak algákat a betegségek megelőzésének és a hatékony egészségmegőrzés céljából. A 2000-es években a természetgyógyászat újra felfedezte, és alga kapszula formába sűrítette az ősi tudást.

Az ízületek védelmében

Az ízületek védelmében

Világszerte rengeteg ember életét keseríti meg az ízületi porckopás, pedig némi odafigyeléssel enyhíthetők lennének a mozgáskorlátozottsághoz vezető artrózis tünetei.

Lúgosítsak, ne lúgosítsak?

Lúgosítsak, ne lúgosítsak?

Az első reakcióm a lúgosításra egy „ráérek arra még” legyintés volt. Mert bizony talpán legyen az ember, aki erre a kérdésre határozott igennel, vagy nemmel tud válaszolni! A döntésben az interneten elburjánzó tartalmak sem segítenek. Az egyik azt mondja: „Egyénenként változhat a sav-bázis egyensúly”; mire a másik: „Ha elegendő savanyú káposztát eszel, a lúgosítás többé neked sem okozhat problémát!”